10 stycznia 2014

Przeglądając gazety z witryny sklepowej natknęłam się na magazyn "Gotuj krok po kroku". Na okładce widniały zachęcające mielone. Już wiecie co było dalej? :)

Żadna filozofia~~do mielonych dodać mozzarellę i czerwoną cebulę a jak fajnie podkręca smak :).

Polecam!


Składniki:
500 g mięsa mielonego ( u mnie z łopatki)
2 jajka
1 cebula biała
1 cebula czerwona
1 bułka
3/4szkl. wody
1 kulka mozzarelli
bułka tarta
olej do smażenia

Wykonanie:
Do miski włożyć czerstwą bułkę i podlać ją wodą, tak aby całkowicie namokła.
Do miski z mięsem i pokrojoną w kostkę białą cebulą dodać odciśniętą bułkę, jajko i trochę bułki tartej.
Mięso wyrobić ręką. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym (ja lubie) :)
Uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Po usmażeniu każdego kotlecika przekroić i spody ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na spodach położyć krążki czerwonej cebuli, plastry mozzarelli i wierzchy kotletów. Zapiekać do rozpuszczenia sera.

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. to zapiekanie-zapewne czyni cuuuda! :)
    Jak taki mały burger ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. faktycznie pysznie się zapowiada :) będę musiała wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Subskrypcja

About me

Moje zdjęcie
Opowiem Wam o swoim życiu, o rodzinie, nawykach żywieniowych. Podpowiem jak dbać o dobre samopoczucie nawet w pochmurne dni. Zdradzę tajemnicę przygotowania idealnego sernika i wiele, wiele innych. Zapraszam :)

Recommended

Popular Posts

Cooperation


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Durszlak.pl


zBLOGowani.pl