Leczo z parówkami i pieczarkami

Danie wykonane przez mojego męża w asyście córeczki. Dziecinnie proste, smaczne, kolorowe i rozgrzewające. Polecamy :)


Składniki:
-Parówki 1 kg
-Czerwona papryka 2 szt.
-Pieczarki 0,5 kg
-Koncentrat pomidorowy 50 ml
-Cebula 1 szt
- Cukier
-Olej
-Ogórki konserwowe, pikle
-Papryka słodka i ostra do smaku
-Sól , pieprz

Wykonanie:
  1. Parówki, pieczarki, paprykę oraz ogórki pokroić w plasterki lub w kostkę.
  2. Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć na złoty kolor.
  3. Przecier pomidorowy połączyć z 1 łyżką oleju roślinnego i niewielką ilością wody, dodać do usmażonej cebuli, chwilę pogotować .
  4. Wrzucić wszystkie składniki do dużego garnka.
  5. Podlać troszkę wodą , doprawić do smaku, by danie było pikantne ( sól, pieprz, papryka słodka i ostra). Chwilę gotować. :) 
  6. Podawać z pieczywem lub ryżem.
 Życzymy Miłego Dnia i Przesyłamy Uśmiechy :))

\

Zimowy Obiad

Komentarze

  1. Podobno faceci , to najlepsi kucharze (po cichutku nie zgadzam się z tą tezą)
    Leczo zimą, to namiastka lata na talerzu, a kolorki ciepłe , słoneczne.
    Przytulam wirtualnie dzidziusia-synusia , kochany chłopczyk.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty