14 lutego 2015

Propozycja pochodząca z najnowszej książki Pana Konrada Gaca, u nas w wydaniu walentynkowym :)
Serdecznie polecam i zycze wszystkim dużo miłości przez cały okrągły rok.

Tatar z łososia z awokado i limonką


Składniki:
-filet ze świeżego łososia, 150g
-awokado 1 szt,
-dymka
-limonka 1 szt,
-pieprz do smaku,
-olej rzepakowy 1 łyżka

Wykonanie:
Filet z łososia siekamy na bardzo drobno. Awokado kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z limonki i dodajemy olej rzepakowy. Dymkę kroimy w plasterki. Na talerz kładziemy krążek deserowy. Do środka wkładamy awokado i delikatnie je upychamy. Następnie kładziemy łososia i jego również delikatnie upychamy. Wyjmujemy krążek. Na wierzch kładziemy dymkę a obok ćwiartkę limonki.
(u nas z braku krążka deserowego, ułożyłam wszystko w szklanych naczyniach).

Smacznego :)

Przepis dodaję do akcji :

Zdrowa przekąska

5 komentarzy:

  1. Wygląda smacznie. Jakiś czas temu też robiłem tatar z łososiem i ogórkiem :)
    zapraszam http://przepisymikolaja.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie!
    uwielbiam to połączenie smaków.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, pycha! uwielbiam takie smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam tatar ze świeżego łososia ale z awokado go jeszcze nie robiłam!! Koniecznie muszę wykorzystać przepis :D

    OdpowiedzUsuń

About me

Moje zdjęcie
Opowiem Wam o swoim życiu, o rodzinie, nawykach żywieniowych. Podpowiem jak dbać o dobre samopoczucie nawet w pochmurne dni. Zdradzę tajemnicę przygotowania idealnego sernika i wiele, wiele innych. Zapraszam :)

Recommended


Popular Posts

Cooperation


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Durszlak.pl


zBLOGowani.pl