Leczo z parówkami i pieczarkami
Danie wykonane przez mojego męża w asyście córeczki. Dziecinnie proste, smaczne, kolorowe i rozgrzewające. Polecamy :)
Składniki:
-Parówki 1 kg
-Czerwona papryka 2 szt.
-Pieczarki 0,5 kg
-Koncentrat pomidorowy 50 ml
-Cebula 1 szt
- Cukier
-Olej
-Ogórki konserwowe, pikle
-Papryka słodka i ostra do smaku
-Sól , pieprz
Wykonanie:
\
Składniki:
-Parówki 1 kg
-Czerwona papryka 2 szt.
-Pieczarki 0,5 kg
-Koncentrat pomidorowy 50 ml
-Cebula 1 szt
- Cukier
-Olej
-Ogórki konserwowe, pikle
-Papryka słodka i ostra do smaku
-Sól , pieprz
Wykonanie:
- Parówki, pieczarki, paprykę oraz ogórki pokroić w plasterki lub w kostkę.
- Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć na złoty kolor.
- Przecier pomidorowy połączyć z 1 łyżką oleju roślinnego i niewielką ilością wody, dodać do usmażonej cebuli, chwilę pogotować .
- Wrzucić wszystkie składniki do dużego garnka.
- Podlać troszkę wodą , doprawić do smaku, by danie było pikantne ( sól, pieprz, papryka słodka i ostra). Chwilę gotować. :)
- Podawać z pieczywem lub ryżem.
\
Podobno faceci , to najlepsi kucharze (po cichutku nie zgadzam się z tą tezą)
OdpowiedzUsuńLeczo zimą, to namiastka lata na talerzu, a kolorki ciepłe , słoneczne.
Przytulam wirtualnie dzidziusia-synusia , kochany chłopczyk.