Francuskie ślimaczki

Zapewne większość z Was poznało już ślimaczki, jednakże chciałam je wstawić u siebie , ponieważ są PYSZNE :) Co tu dużo kryć, praktycznie zero pracy a efekt niczego sobie . Szczególnie chwilę po wyciągnięciu z piekarnika ... rozpływają się w ustach.


Sekret? Ciasto francuskie które smarujemy konfiturą, całość rolujemy i kroimy na 1,5 cm kawałki.  Pieczemy ok 20 min w temp 180C. TADAM :)

Smacznego :)

Komentarze

  1. o jaaa... <3 są cuudowne!
    Kiedyś robiłam sama ciasto francuskie, to ono wyszło, ale moje ślimaczki nie :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Heheh jaki fajny prosty przepis, takie lubię najbardziej ;)!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. ja robię takie z czekoladą... mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż trudno uwierzyć, że smakowitości, które przedstawia to zdjęcie są takie szybkie i łatwe w przygotowaniu! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie bym zjadła:) Winniczków nie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne, niezastąpione ślimaczki, dobrze że można kupić gotowe ciasto francuskie i szybciutko je przygotować :D

    OdpowiedzUsuń
  7. piękne:) wyglądają bardzo kusząco:) pozdrawiam: www.martawkuchni.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł, z chęcią wykorzystam przepis;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty