Francuskie ślimaczki
Zapewne większość z Was poznało już ślimaczki, jednakże chciałam je wstawić u siebie , ponieważ są PYSZNE :) Co tu dużo kryć, praktycznie zero pracy a efekt niczego sobie . Szczególnie chwilę po wyciągnięciu z piekarnika ... rozpływają się w ustach.
Sekret? Ciasto francuskie które smarujemy konfiturą, całość rolujemy i kroimy na 1,5 cm kawałki. Pieczemy ok 20 min w temp 180C. TADAM :)
Smacznego :)
Sekret? Ciasto francuskie które smarujemy konfiturą, całość rolujemy i kroimy na 1,5 cm kawałki. Pieczemy ok 20 min w temp 180C. TADAM :)
Smacznego :)
o jaaa... <3 są cuudowne!
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam sama ciasto francuskie, to ono wyszło, ale moje ślimaczki nie :(
Heheh jaki fajny prosty przepis, takie lubię najbardziej ;)!!!
OdpowiedzUsuńja robię takie z czekoladą... mniam!
OdpowiedzUsuńZnam znam ;).też są pyszne
Usuńszybkie słodkości, pycha!
OdpowiedzUsuńAż trudno uwierzyć, że smakowitości, które przedstawia to zdjęcie są takie szybkie i łatwe w przygotowaniu! ;)
OdpowiedzUsuńTakie bym zjadła:) Winniczków nie:)
OdpowiedzUsuńPyszne, niezastąpione ślimaczki, dobrze że można kupić gotowe ciasto francuskie i szybciutko je przygotować :D
OdpowiedzUsuńDokładniee ;))
Usuńpiękne:) wyglądają bardzo kusząco:) pozdrawiam: www.martawkuchni.blog.pl
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, z chęcią wykorzystam przepis;)
OdpowiedzUsuń