Przejdź do głównej zawartości

Pasta do pieczywa z tuńczyka i awokado


PASTA DO PIECZYWA Z TUŃCZYKA I AWOKADO
/Źródło : klik/
  • 2 puszki tuńczyka w oliwie (ok. 170 g każda)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka suszonych krążków chili
  • skórka otarta z limonki
  • sok z limonki
  • 4 łyżki posiekanej kolendry
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę. Obraną cebulę drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy. Wszystkie składniki wkładamy do miski, mieszamy przy pomocy widelca, równocześnie rozdrabniając tuńczyka i rozgniatając awokado. Przyprawiamy, w razie potrzeby dolewamy więcej oliwy. Pastę podajemy z dobrym pieczywem świeżym lub opieczonym.

Komentarze

  1. Pyszna!
    Zwlekać nie można wobec takiej uczty kulinarnej.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pasty i chętnie skorzystam z przepisu :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dokładnie o takiej paście myślałam ostatnio,mniam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, mniam, mniam! :)
    Połączenie jakie lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo smacznie i zdrowo, chętnie skorzystam z Twojego przepisu.
    Pozdrawiam
    Angelina (Smaki Francji)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty