3 czerwca 2016

Pesto jest moim ostatnim odkryciem. 
Uwierzcie mi - warto przygotować i wykorzystać chociażby jako pastę do pieczywa. 
Smak - idealny
Trud - niewielki :)


Pesto z liści rzodkiewek

- liście z pęczka rzodkiewek (najlepiej z włąsnego ogródka)
-50 g uprażonych pestek słonecznika, orzechów pini i pestek dyni . (mieszanka)
-2 małe ząbki czosnku
-oliwa
-sól

Pestki słonecznika, dyni i orzechy pini uprażyć na suchej patelni po czym przesypać do blendera i odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać umyte i osuszone liście rzodkiewek, i obrane ząbki czosnku. Wszystko razem zmiksować, doprawić solą i na koniec wlać oliwę. Dolać jej taką ilość aby pesto nie było za suche. Zmiksować ostatni raz i zjadać z makaronem lub na kanapkach.
 
SMACZNEGO!!!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Subskrypcja

About me

Moje zdjęcie
Opowiem Wam o swoim życiu, o rodzinie, nawykach żywieniowych. Podpowiem jak dbać o dobre samopoczucie nawet w pochmurne dni. Zdradzę tajemnicę przygotowania idealnego sernika i wiele, wiele innych. Zapraszam :)

Recommended

Popular Posts

Cooperation


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Durszlak.pl


zBLOGowani.pl