Pesto z liści rzodkiewek
Pesto jest moim ostatnim odkryciem.
Uwierzcie mi - warto przygotować i wykorzystać chociażby jako pastę do pieczywa.
Smak - idealny
Trud - niewielki :)
Pesto z liści rzodkiewek
- liście z pęczka rzodkiewek (najlepiej z włąsnego ogródka)
Uwierzcie mi - warto przygotować i wykorzystać chociażby jako pastę do pieczywa.
Smak - idealny
Trud - niewielki :)
Pesto z liści rzodkiewek
- liście z pęczka rzodkiewek (najlepiej z włąsnego ogródka)
-50 g uprażonych pestek słonecznika, orzechów pini i pestek dyni . (mieszanka)
-2 małe ząbki czosnku
-oliwa
-sól
Pestki
słonecznika, dyni i orzechy pini uprażyć na suchej patelni po czym przesypać do blendera i
odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać umyte i osuszone liście
rzodkiewek, i obrane ząbki czosnku. Wszystko razem zmiksować,
doprawić solą i na koniec wlać oliwę. Dolać jej taką ilość aby pesto nie
było za suche. Zmiksować ostatni raz i zjadać z makaronem lub na
kanapkach.
SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz