Bruschetta
Propozycja śniadaniowa. Pyszna, chrupiąca bruschetta ze świeżymi pomidorami, bazylią i mozzarellą. Polecam.
Składniki
ciabatta
oliwa extra vergine
czosnek
pomidory
cebula dymka
mozzarella
bazylia
Pieczywo pokroić na kromki, natrzeć czosnkiem (przekrojonym na pół
ząbkiem, lub - jeśli lubimy intensywny smak czosnku - odrobiną
startego). Skropić oliwą extra vergine.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, odsączyć z
nadmiaru soku. Ułożyć na kromkach pieczywa, dodać cieniutko pokrojoną
dymkę i ser (w małych kawałkach lub starty).
Zapiekać w piekarniku pod grillem ok. 5 minut aż grzanki się zrumienią
a ser roztopi. Posypać listkami bazylii, doprawić solą i świeżo
mielonym pieprzem.
Muszę w końcu zrobić, bo tak mi schodzi i schodzi, a Twoja bardzo apetycznie się prezentuje :))
OdpowiedzUsuńJuż słyszę jak chrupie, pycha!
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/
Zjadłbym wszystkie! :D
OdpowiedzUsuńPoproszę takie rarytasiki, bo wyglądają niezwykle kusząco:)
OdpowiedzUsuńProste w wykonaniu a pyszne :)
OdpowiedzUsuń