3 września 2015

Propozycja śniadaniowa. Pyszna, chrupiąca bruschetta ze świeżymi pomidorami, bazylią i mozzarellą. Polecam. 

Składniki

ciabatta
oliwa extra vergine
czosnek
pomidory
cebula dymka
mozzarella
bazylia

Pieczywo pokroić na kromki, natrzeć czosnkiem (przekrojonym na pół ząbkiem, lub - jeśli lubimy intensywny smak czosnku - odrobiną startego). Skropić oliwą extra vergine. 
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku. Ułożyć na kromkach pieczywa, dodać cieniutko pokrojoną dymkę i ser (w małych kawałkach lub starty). 
Zapiekać w piekarniku pod grillem ok. 5 minut aż grzanki się zrumienią a ser roztopi. Posypać listkami bazylii, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

5 komentarzy:

  1. Muszę w końcu zrobić, bo tak mi schodzi i schodzi, a Twoja bardzo apetycznie się prezentuje :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Już słyszę jak chrupie, pycha!



    http://worshipingmornings.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Poproszę takie rarytasiki, bo wyglądają niezwykle kusząco:)

    OdpowiedzUsuń

Subskrypcja

About me

Moje zdjęcie
Opowiem Wam o swoim życiu, o rodzinie, nawykach żywieniowych. Podpowiem jak dbać o dobre samopoczucie nawet w pochmurne dni. Zdradzę tajemnicę przygotowania idealnego sernika i wiele, wiele innych. Zapraszam :)

Recommended

Popular Posts

Cooperation


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Durszlak.pl


zBLOGowani.pl