1 sierpnia 2015


Wiśnie, wcześniej wydrylowane to znakomity i aromatyczny dodatek do ciast, ciasteczek i deserów.
Serdecznie polecam.


Składniki:
2 kg wydrylowanych wiśni,
2 kg cukru
( na każdy 1kg wiśni - 1kg cukru)

Wykonanie:
Mieszamy wiśnie z cukrem drewnianą łyżką, odstawiamy w chłodne miejsce na 10 dni . (Miskę przykrywamy ściereczką) Mieszamy raz dziennie. Ostatniego dnia zagotowujemy i gorące przekładamy do słoików. Nadmiar soku przelewamy do wysokich słoiczków i otrzymujemy sok wiśniowy.
Polecam :))


Tagi : Konfitura z wiśni, Wiśnie w słoikach, Wiśnie do placka, Desery.

2 komentarze:

About me

Moje zdjęcie
Opowiem Wam o swoim życiu, o rodzinie, nawykach żywieniowych. Podpowiem jak dbać o dobre samopoczucie nawet w pochmurne dni. Zdradzę tajemnicę przygotowania idealnego sernika i wiele, wiele innych. Zapraszam :)

Recommended


Popular Posts

Cooperation


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Durszlak.pl


zBLOGowani.pl