Buraczki w zalewie
Jeśli nie znacie smaku buraczków z zalewy octowej- pora to zmienić. Tak przygotowywane buraczki towarzyszyły mi na studiach, kiedy to po "ciężkim" :) dniu na uczelni wracałam na stancję i wraz ze współlokatorkami gotowałyśmy obiad. Każda wyciągała coś swojego i powstawało cudo na miarę MasterChefa ;)
Buraczki z zalewy były dodatkiem do naszego pierwszego wspólnego obiadu z moim 'wtedy jeszcze kolegą' a teraz mężem. :)
Tyle słowem wprowadzenia:)
Przygotujcie je koniecznie.
Buraczki w zalewie do słoików na zimę.
Składniki:
Buraczki (najlepiej małe)
Zalewa:
3 szkl.wody
1 szkl. octu
1/2 szkl. cukru
łyżka soli
liść laurowy, ziele angielskie, gorczyca
Wykonanie:
Ugotować buraczki. Następnie zalać wodą i ściągnąć skórkę. Czyste buraczki włożyć do słoików. Zalewę zagotować, gorącą zalewać buraczki. Pasteryzować 20 minut.
Smacznego :)
Buraczki z zalewy były dodatkiem do naszego pierwszego wspólnego obiadu z moim 'wtedy jeszcze kolegą' a teraz mężem. :)
Tyle słowem wprowadzenia:)
Przygotujcie je koniecznie.
Buraczki w zalewie do słoików na zimę.
Składniki:
Buraczki (najlepiej małe)
Zalewa:
3 szkl.wody
1 szkl. octu
1/2 szkl. cukru
łyżka soli
liść laurowy, ziele angielskie, gorczyca
Wykonanie:
Ugotować buraczki. Następnie zalać wodą i ściągnąć skórkę. Czyste buraczki włożyć do słoików. Zalewę zagotować, gorącą zalewać buraczki. Pasteryzować 20 minut.
Smacznego :)
I jaką mają historię :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie buraczki, mam zawsze kilka słoiczków :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie buraczki, mam zawsze kilka słoiczków :-)
OdpowiedzUsuń