Świderki pełnoziarniste z warzywami i pestkami dyni
W niedzielę odbył się Chrzest Święty naszego synka. Imprezę zorganizowaliśmy w domu gdyż była to pierwsza impreza 'na swoim' . Wspominamy ją bardzo pozytywnie. Miła atmosfera, życzliwe nam osoby, najbliższa rodzina - całe 24 osoby :)
A dzisiaj ... świderki pełnoziarniste... Po ciąży moja waga jest niższa od tej sprzed ciąży i bardzo chciałabym ją utrzymać a nawet jeszcze odrobinkę zmniejszyć, dlatego staram się jeść tylko wtedy kiedy muszę i nie wpychać w siebie byle czego... Dbam o siebie i moją rodzinkę. Może mężowi uda się zrzucić troszkę brzuszka ?;)
Składniki:
świderki pełnoziarniste
pół średniej cukinii
średnia marchewka
łyżka oliwy z oliwek
kilka kropel soku z cytryny
2 suszone pomidory
garść pestek dyni
sól
1. Marchewkę i cukinię ścieramy na tagliatelle przy pomocy kuchennej obieraczki.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie- al dente.3. W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy warzywa i pokrojone w kawałki suszone pomidory. Solimy i dusimy aż marchewka będzie miękka.
4. Do warzyw dodajemy ugotowany makaron.Mieszamy. Całość skrapiamy sokiem z cytryny
i smażymy chwilę ( około 1 minuty).
5. Danie wykładamy na talerz. Posypujemy pestkami dyni.
Danie wzorowane na przepisie Małgosi .
Droga Kromeczko, jak miło,że wracasz smacznie na blog, przyjemnie było również poczytać o Twoim Skarbie.
OdpowiedzUsuńNa tzw. SWOIM ,życzę Ci samych dobrych zdarzeń, a Kacperkowi dużo zdrowia i niech się Wam rozwija wzorowo.
Tort piękny, bardzo podobny robię, nawet jest na moim blogu ,załączam link
, może zrobisz Kacperkowi na jakąś okrągłą rocznicę...pół roczku to też okazja! POzdrawiam serdecznie .
Pyszności niesamowite, tort piękny:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że chrzciny się udały:)