Tatar z łososia z awokado i limonką

Propozycja pochodząca z najnowszej książki Pana Konrada Gaca, u nas w wydaniu walentynkowym :)
Serdecznie polecam i zycze wszystkim dużo miłości przez cały okrągły rok.

Tatar z łososia z awokado i limonką


Składniki:
-filet ze świeżego łososia, 150g
-awokado 1 szt,
-dymka
-limonka 1 szt,
-pieprz do smaku,
-olej rzepakowy 1 łyżka

Wykonanie:
Filet z łososia siekamy na bardzo drobno. Awokado kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z limonki i dodajemy olej rzepakowy. Dymkę kroimy w plasterki. Na talerz kładziemy krążek deserowy. Do środka wkładamy awokado i delikatnie je upychamy. Następnie kładziemy łososia i jego również delikatnie upychamy. Wyjmujemy krążek. Na wierzch kładziemy dymkę a obok ćwiartkę limonki.
(u nas z braku krążka deserowego, ułożyłam wszystko w szklanych naczyniach).

Smacznego :)

Przepis dodaję do akcji :

Zdrowa przekąska

Komentarze

  1. Wygląda smacznie. Jakiś czas temu też robiłem tatar z łososiem i ogórkiem :)
    zapraszam http://przepisymikolaja.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie!
    uwielbiam to połączenie smaków.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, pycha! uwielbiam takie smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam tatar ze świeżego łososia ale z awokado go jeszcze nie robiłam!! Koniecznie muszę wykorzystać przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja odkąd pamiętam to zawsze lubiłem łososia i u mnie w domu dość dużo się go jadało. Dlatego teraz również lubię go przygotowywać w różnym wydaniu. Bardzo smakuje mi łosoś z grilla https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-karaibskie-bbq-z-salatka-z-ananasa-i-awokado/ i jestem przekonany, że tak podaną rybę można jeść niemal codziennie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty